Новини

 • София 26 януари 2013 г.
  Благодат на 6
  Днес е празник, ставаме на 6 години. Заглавието „Благодат на 6“ може да се разбира по няколко начина. Първо – на 6 години сме, след това – да живеем Божията благодат в пълнота – на 6. Но някой може да го интерпретира и така Благодат – отличен 6.
  Да, всички ние сме отличници, не защото сме си научили урока и сме най-добрите, най-праведните, най-талантливите …, а защото Бог ни възлюбил, приел и оправдал от нашите грехове според Неговата велика благодат.
  Така че нека да празнуваме нашия рожден ден, да празнуваме и нашето спасение, да празнуваме Божията невероятна любов към нас.
  Тези думи бяха уводните за проповедта на пастор Иван Николов по случай 6-тя рожден ден на църква "Благодат". Денят беше троен празник - събота, рожден ден и кръщение на трима младежи: Силви, Жоро и Сашо.
  Църква "Благодат" - София Виж още снимки
 • Джулюница 25 декември 2012 г.
  Нова църква в село Джулюница
  Скъпи приятели, с голяма радост и надежда за Божията прослава ви съобщаваме за строежа на молитвен дом в с. Джулюница, обл. В. Търново. През миналата 2011 г. с финансовата помощ на Съюза на ЦАСД – България бе закупено място за строеж в центъра на селото. Съществуващата там кирпичена постройка бе разрушена и бе изготвен архитектурно-технически план за строеж на молитвен дом на нейното място.
  През месец април тази година започна и самият строеж на новата сграда. Той се осъществява с полагането на доброволен труд от членовете на местната църква под ръководството на пастор Никола Станчев – пастор на църква с. Джулюница и ръководител и финансов координатор на начинанието. Сред членовете на местната църква се включиха хора с различни дарби, способности и притежаващи различни технически средства. Строежът се извършва от малка бригада под прякото ръководство на опитния бригадир, с дългогодишен стаж, Йордан Сеизов. След изкопаването и изливането на основите на сградата, през м. август, за около 10 дни, бяха иззидани стените на църквата с помощта на майстори, получили символично заплащане. През последвалия месец беше приготвен кофража за плочата, а самата тя отлята на 5 октомври.
  До момента изразходваните за молитвения дом средства са на стойност около 11’000 лева. Голямата част от тях са изразходвани за материали и са набрани като доброволни дарения, специално дадени за случая. Благодарим на всички, отделили от поверените им от Бога средства. Необходимостта от средства и в настоящия етап не е никак малка, тъй като предстои изработването на покрив, термичното изолиране на сградата, прокарване на електрическа и ВиК инсталации и др. По мнението на координатора и бригадира необходимите средства за довършване на молитвения дом възлизат на поне 20’000 лв. Вярваме, че Бог благославя това начинание, поради бързия му напредък и значителните средства, набавени чрез щедри дарения.
  Молим всички братя и сестри, които имат възможност да помогнат финансово или по какъвто и да било друг начин, да се обръщат за повече информация към координатора на строежа:
  пастор Никола Марков Станчев
  Моб. тел.: 0886 794138
  Дом. тел.: 0618 21365
  Предварително благодарим на всички, които смятат да се отзоват на нашата молба.
  Църква с. Джулюница Виж още снимки
 • София 19 септември 2011 г.
  "Отблизо" с Роси Недялкова
  Как може да промените живота на едно дете и да осмислите своя? Какво може да направи едно сърце изпълнено с любов и съчувствие?
  Роси Недялкова ще ви отговори на тези въпроси в предаването „Денят отблизо”, излъчено по Канал 1 на БНТ с водещ Мира Добрева. В новата рубрика „Отблизо” тя разказва своята история, с която сме сигурни, че ще трогне и вас.
  Искра Томанова Разширен репортаж
 • София 10 декември 2010 г.
  100 години живот – 100 години любов
  На 30.10.2010 в гр. София сред специална украса и много хора на улица „Солунска” 10, където се намира една от най-големите адвентни църкви в сраната, бе честван 100 годишния юбилей на пастор Димитър Киров.
  Поздравителната програма започна в 16 часа с изпълнение на представителния хор на църква „Солунска” и молитва от пастор Милен Георгиев, Секретар на ЦАСД в България.
  Оригинална презентация със снимки и коментар за живота на пастор Димитър Киров бяха представени от пастор Петър Кузев, Секретар на отдел „Комуникации”.
  Последва специално слово поднесено от Председателя на Съюза в България пастор Венцислав Панайотов.
  Пастор Атанас Гроздев, близък приятел на пастор Димитър Киров изясни колко ценен човек като служител е бил юбилярът за делото.
  А в речта си пастор Едмил Маринов не скри нито вълнението си, нито гордостта си от това, че има такъв баща.
  Стълб и опора за църквата като църковен член е бил пастор Киров, според изказването на пастора на църква „Солунска” - Никола Левтеров.
  Най-важното нещо на света е любовта, сподели в горещото си слово пастор Димитър Киров и през сълзи каза на присъстващите: „Обичам ви!”
  Близките на юбиляра почерпиха всички присъстващи по случай тържественото събитие.
  Пастор Петър Кузев,
  Секретар на отдел „Комуникации” на ЦАСД в България
  Виж още снимки
 • София 22 октомври 2010 г.
  100 години на този свят
  С радост съобщаваме, че на 30 октомври от 16:00 часа в салона на църква София-Солунска ще се проведе честване на 100-годишнината на пастор Димитър Киров. Каним всички желаещи да присъстват на това тържество. пастор Милен Георгиев Виж още снимки Разширен репортаж