Екип

Любен Кацаров в интервю пред www.usmivka.net

Име: Любен Георгиев Кацаров

Години: 28

Как попадна в екипа на Hope Channel Bulgaria? Кой те покани? Как реши да се включиш в това предизвикателство?
Попадането ми в Hope Channel Bulgaria беше преходна точка в моя живот и едно наистина голямо предизвикателство. Когато Иво и Искра дойдоха в нашата църква през 2005 година веднага се запознаха с всички хора и аз бях един от тях. Иво ми разказваше за своите намерения, но освен всичко друго му трябваше и екип от доброволци, който да му помага. На мен ми се струваше, че ще бъде интересно и с голямо желание се включих. Репетицията преди първото предаване беше много обезсърчаваща, но ние с много молитви отидохме на 10 март в църквата и изцяло с Божията помощ успяхме да направим първото предаване много добре, предвид пълната ни липса на опит. Сега снимаме вече повече от половин година и имаме доста предавания зад гърба си, но нито едно от тях нямаше да стане, ако не беше нашият Велик Бог, който не спираше да ни помага през тези месеци и продължава да го прави!

Разделени сте в работни екипи, как се чувстваш в твоя екип?
Моят екип е страхотен! Ние сме екипът на „Лъвчетата”. Заедно с приятелите си съм, и измисляме всичко заедно, що се отнася до сценария на програмите. Иначе, когато има предаване винаги може да ме откриете пред видеопулта ;)

Какво е за теб Hope Channel?
Какво е за мен Hope Channel Bulgaria ли? Хм... значи мога да кажа, че за мен българската адвентна телевизия е едно наистина голямо благословение. Когато започнах да работя за Бога получих увереност и сигурност в силата Му. Запознах се с много нови хора и видях много нови места. Изкарах едно страхотно лято, изпълнено с емоции на лагерите и... до голяма степен благодарение на телевизията и нашите любими „шефове” и приятели Иво и Искра аз взех решение да се кръстя на лагерите. От тогава непрекъснато усещам Божията помощ и подкрепа в живота ми. Той не спира да ми помага, дори когато имам чувството, че няма да успея физически с дадена задача или да взема правилното решение по даден проблем. И тук е момента да благодаря на всички приятели и на моето семейство, които ме подкрепиха и продължават да ме подкрепят в моето израстване като човек и християнин.

В какво по-точно се изразява работата ти? Опиши подробно! Какви са проблемите, които трябва да разрешаваш?
Моят работен пост в Hope Channel Bulgaria е режисьор на видеопулт – това е пулта, който в реално време смесва сигнала от камерите и дава като резултат крайния продукт. Работя с четири страхотни режисьорки, които се справят прекрасно с работата, която им е възложена и много ми помагат, за което искам лично да им благодаря. Когато излъчваме на живо става наистина напечено, защото грешките, които правиш, се виждат от всички. Когато имаме запис, те не са толкова фатални, тъй като после програмите се обработват и грешките могат да се коригират. Благодарение на Бога досега не сме изпитвали много сериозни проблеми, а когато е имало такива, Той винаги ни е помагал.

Как виждаш бъдещето на Hope Channel Bulgaria и как ти се вписваш в това бъдеще?
Все още бъдещето ми е напълно неясно. Но откакто започнах да работя за Бога в християнската адвентна телевизия научих много неща, които до голяма степен ще ми помогнат да взема решение за бъдещата ми професия. Hope Channel Bulgaria е нещо напълно ново за България, но се надявам с Божия помощ да се развие за да могат все повече хора да чуят за него. Hope Channel Bulgaria възнамерява да разшири дейността си като пътуваме повече и правим записи от различни църкви в страната. Мислим да заснемем повече детски, младежки и музикални програми и с Божия помощ да свидетелстваме чрез най-модерната и най-бързо разпространяващата се медия в света – тази на интернет мрежата. И накрая искам да благодаря на всички мои „колеги” – удоволствие е да се работи с такива прекрасни хора, и най-вече на Бог за това, че е неотлъчно до нас и направи тази мечта – реалност!