Екип

София Кацарова в интервю пред www.usmivka.net

Име: Софи

Години: 29

Как попадна в екипа на Hope Channel Bulgaria? Кой те покани? Как реши да се включиш в това предизвикателство?
Семейство Томанови ми споменаха някъде една година преди да стартират излъчванията на Hope Channel, че ще има адвентна телевизия. От начало не ми беше съвсем ясно в какво точно ще се състои работата ми, но се съгласих, тъй като винаги прегръщам нови и различни идеи за служенето ни на Бог. Иво и Искра са чудесни ръководители, които съумяват да включат всеки младеж в някаква дейност, като по този начин го карат да се чувства значим не само в техните очи, но и в Божиите. Благодаря им за оптимизма, чувството за хумор и приятелската атмосфера!

Разделени сте в работни екипи, как се чувстваш в твоя екип?
Нашият екип е екипът на Лъвчетата. Искра и Иво от самото начало така ни нарекоха, защото сме екипът, състоящ се само от младежи. Чудесно се работи с всички тях, още повече, че сме приятели от малки и се познаваме отлично. Радвам се, че съм "лъвче" (всъщност ние бяхме казали на Искра, че искаме приятелите да сме си в един екип), и че мога да служа на Бог в наистина приятелска атмосфера!

Какво е за теб Hope Channel?
За мен Hope Channel е възможността да служа по един различен начин, да се развивам в друга посока. Смятам, че адвентната телевизия е тази, която трябва да стигне до "...всеки народ и племе, език и люде...", това е нов вид богослужение. Давам интернет адреса на мои приятели и колеги и смятам, че това е един неангажиращ начин да се запознаят с Божието слово.

В какво по-точно се изразява работата ти? Опиши подробно! Какви са проблемите, които трябва да разрешаваш?
Работата ми в Hope Channel е разнообразна. Веднъж съм сценарист - когато например нашият "лъвски" екип трябва да подготви програма - пиша репликите на водещите; била съм и водеща. Друг път пък съм координатор - помагам на Искра в организацията на някоя програма. А от скоро съм и оператор и много ми харесва! Проблемите, които срещам са по-скоро технически - я камерата не е нагласена, я има проблем в апаратната и не може излъчването да започне навреме... Но общо взето проблемите ми са доста по-малко, сравнени с тези на "шефовете" :-)

Как виждаш бъдещето на Hope Channel Bulgaria и как ти се вписваш в това бъдеще?
Бъдещето на Hope Channel определено е "напред и нагоре". Вярвам, че Бог е благословил този мащабен проект и ще ни води напред, като ни помага да разрешаваме проблемите, които срещаме. От пролетта още започнахме да снимаме програми от други градове и църкви. Това за мен е нещо много хубаво, защото от една страна обменяме идеи с приятелите ни от провинцията, от друга ги запознаваме с работата си, от трета се учим от тях, от четвърта натрупваме опит. Досега посетихме Пазарджик, Пловдив, Кюстендил, Русе, Варна. Снимахме и темите от двата младежки лагера лятото. Това беше малко история. Сега предстои да гостуваме на църквите в Габрово и Стара Загора. Предстои също да се завърши студио, което ще излъчва предавания, различни интервюта, ще се канят интересни хора в разговор на живо... изобщо светло бъдеще. Освен това, очакваме съвсем скоро да ни изпратят от Германия стойки за новите професионални камери, пак подарени ни оттам, с което ще се повиши качеството на излъчванията. А пък аз ще продължа да работя в Hope Channel и да се развивам заедно с него!